Kosmetyki naturalne
Masło shea stało się w Europie bardzo popularne, a to za sprawą jego niemalże cudownych właściwości. Cudownych, ponieważ olej ten pochodzi z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka, które uznawane jest za magiczne. Drzewo to, czczone od tysięcy lat, obdarowuje nas dzisiaj swoimi owocami, które możemy wykorzystać w domowym zaciszu.Masło sh...
Masło shea stało się w Europie bardzo popularne, a to za sprawą jego niemalże cudownych właściwości. Cudownych, ponieważ olej ten pochodzi z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka, które uznawane jest za magiczne. Drzewo to, czczone od tysięcy lat, obdarowuje nas dzisiaj swoimi owocami, które możemy wykorzystać w domowym zaciszu.Masło shea ma ogrom właściwości, a co za tym idzie – zastosowań. Przede wszystkim jest ono całkowicie bezpieczne, zarówno dla kobiet w ciąży, dla dzieci czy osób starszych. Nigdy nie uczula, może być stosowane nawet przez najbardziej wrażliwe osoby. Dzięki temu każdy może korzystać z dobrodziejstw masła shea, a ich lista jest długo. Regeneruja i odżywia skórę, i to nie zwyczajnie, ponieważ powoduje błyskawiczne znikanie wszelkich ran, uszkodzeń czy podrażnień. Duża zawartość witaminy A i E sprawia, że nasza skóra może być młoda i elastyczna na dłużej. Masło shea stosowane regularnie pozwala znacznie zahamować procesy starzenia skóry.Olej ten wygładza także włosy, które mogą być przesuszone lub zniszczone zabiegami z wykorzystaniem gorących urządzeń. Nakładanie masła shea na włosy pozwoli uczynić je bardziej lśniącymi i elastycznymi. Warto wykorzystać je także zimą, ponieważ może skutecznie uchronić włosy i skórę przed wiatrem i mrozem, dzięki czemu możemy łatwo uniknąć typowych dla chłodnych miesięcy podrażnień.Masło shea jest popularnym dodatkiem do kremów, masek, balsamów, mydeł, płynów i wszelkiego rodzaju kosmetyków – i bardzo dobrze, należy bez zahamowań korzystać z darów natury. Można je wykorzystywać jako balsam do ust czy krem pod oczy – zastosowania masła shea ograniczone są jedynie naszą wyobraźnią.Jednak nie tylko w kosmetyce stosuje się tę substancję, jest ona chętnie wykorzystywana także w kuchni. Głównie używany w Afryce, olej z nasion Masłosz Parka świetnie sprawdza się przy smażeniu potraw, wzmacniając ich walory smakowe i zdrowotne, jest świetnym dodatkiem do mięs czy jako sos do warzyw. Jeśli myślisz, że Twoja sałatka jest bombą zdrowotną, dodatek oleju shea sprawi, że Twój lunch stanie się wręcz nieprzyzwoicie wartościowy.
Więcej

Kosmetyki naturalne Jest 26 produktów.

Podkategorie

  • Olej arganowy

    Olej arganowy - złoto Maroka

    Olej arganowy wytwarzany jest z owoców arganii żelaznej, drzewa rosnącego wyłącznie w południowej części Maroko. Dzięki swym cennym dla człowieka właściwościom nazywany jest "Złotem Maroka".

    Olej arganowy znany jest i ceniony od setek lat, jednak w naszej części świata doceniony został stosunkowo niedawno. Oferowany przez sklep Atalla.pl olej arganowy to 100% czysty naturalny produkt, pochodzący z Maroko, spełniający normy ekologiczne i posiadający odpowiednie certyfikaty. Wytwarzany tradycyjną metodą, tłoczony na zimno olej występuje w dwóch odmianach jako olej arganowy jadalny oraz olejek arganowy kosmetyczny.

    Ta cenna substancja znajduje różnorodne zastosowanie, a dzięki swoim właściwościom znajduje coraz więcej zwolenników, zarówno wśród kobiet, jak i mężczyzn. W świecie kulinarnym olej arganowy ceniony jest głównie za swój nietypowy, ciekawy smak i właściwości zdrowotne. Przede wszystkim jego spożywanie istotnie zmniejsza ryzyko rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego. Olej arganowy ma oryginalny orzechowy smak i aromat, przez kucharzy nazywany jest kawiorem lub truflami wśród olejów. Nadaje on orientalną nutę potrawom europejskim.

    Olej arganowy w kuchni

    Olej arganowy świetnie nadaje się do przyrządzania różnego rodzaju sosów i marynat, jest również wymarzonym dodatkiem do ryb i mięs. Niewskazany jest natomiast do smażenia. W świecie kosmetyków olejek arganowy jest substancją, która kojarzy się z luksusem. Wspaniały, konsystencja i nadzwyczajne właściwości sprawiają, że obecnie znaleźć go można na większości kosmetycznych półek.

    Olejek arganowy przede wszystkim pozwala skórze zachować młodość i piękny wygląd, dzięki ogromnej ilości antyoksydantów. Pozwala także w sposób naturalny natłuścić wysuszoną i podrażniona skórę. Olejek arganowy ma również wiele właściwości leczniczych – pomocny jest w przypadku łupieżu, blizn, problemów dermatologicznych jak łuszczyca czy łamliwych paznokci. Bez wątpienia olej arganowy jest hojnym darem od natury, należy więc go skrupulatnie wykorzystać.

    Podsumowując właściwości oleju arganowego:

    • świetne walory kulinarne
    • posiada właściwości wspomagające pielęgnację skóry z problemami
    • pochodzący z certyfikowanych upraw długo zachowuje swoje cenne działanie

    Polecamy zestaw kosmetyczny zawierający olej arganowy kosmetyczny, olejek z białej róży i olejek z róży damasceńskiej.

  • Olej z czarnuszki

    Olej z czarnuszki powstaje z tłoczenia nasion czarnuszki siewnej, nazywany jest "Złotem Faraonów". Sklep Atalla.pl oferuje olej z czarnuszki, pochodzący z Egiptu oraz Maroka, spełniający normy ekologiczne i posiadający odpowiednie certyfikaty. Olej z czarnuszki w Polsce jest jeszcze mało popularny, co na szczęście ulega zmianie. Nadzwyczajne właściwości sprawiają, że znajduje on zastosowanie nie tylko w kosmetyce, lecz także leczy różnego rodzaju dolegliwości. Czarnuszka w znaczący sposób wzmacnia układ immunologiczny, ma silne działanie antyoksydacyjne i pobudza wzrost limfocytów. Czarnuszka chroni także przed skutkami promieniowania, znajduje więc zastosowanie przy radioterapii w przypadku nowotworów. Skutecznie zwalcza pasożyty, działa silniej niż olej czosnkowy, pozwala im także zapobiegać, wspiera układ krążenia, dobrze działa na nerki i jest skutecznym remedium w walce z problemami skórnymi.

    Olej z czarnuszki a działanie przeciwnowotworowe

    Jedną z najbardziej spektakularnych właściwości czarnuszki jest jej działanie przeciwnowotworowe. Pozwala ona skutecznie eliminować antygeny rakowe, ma także zdolność wywoływania apoptozy komórek rakowych. Działa ona w przypadku każdego typu nowotworu. Jest to nadzwyczajna moc, która jest nieustannie badana i bardzo silnie przemawia zarówno za spożywaniem, jak i leczniczym wykorzystaniem czarnuszki i oleju z niej. W kosmetyce olej z czarnuszki pozwala znacznie poprawić wygląd włosów, skóry i paznokci. Jest to naturalna metoda, którą warto wykorzystać zamiast stosowania zawierających duże ilości substancji chemicznych kremów czy masek. Nakładanie oleju z czarnuszki pozwala szybko poprawić kondycję włosów i skóry, nawilżyć je, zlikwidować przesuszenia i podrażnienia. Ciekawostką może być fakt, że czarnuszka wykorzystywana jest także przy produkcji perfum. Olej z czarnuszki lub sama czarnuszkę warto mieć w swojej kuchni – doskonale zastępuje ona pieprz, który może podrażniać układ pokarmowy, a często nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Ziarna czarnuszki lub zmielona przyprawę można stosować do przyprawiania sera, pieczywa, kieszonek oraz wina. Będzie to także doskonały peeling.

    Działanie oleju z czarnuszki znanego od tysięcy lat poparte badaniami:

    • zdrowsze włosy, skóra i paznokcie
    • działania antyoksydacyjne
    • wspomagające trawienie
  • Pielęgnacja włosów

    Kosmetyki do włosów w sklepie atalla.pl - zobacz dostępną listę produktów w atrakcyjnej cenie. Naturalne olejki i maseczki do pielęgnacji włosów przeciwdziałają wypadaniu włosów, nawilżają i odżywiają włosy. Sprawiają, że włosy zwiększają swoją objętość i gwarantują wzmocnienie włosów. Kosmetyki naturalne do włosów to dobry wybór dla osób, które poszukują alternatywnych i zdrowych produktów, dzięki którym pielęgnacja włosów staje się prosta i łatwa.

  • Olejki do masażu

    Ważnym elementem każdego masażu jest odpowiedni olejek. Sklep internetowy Atalla.pl poleca olejki do masażu na bazie naturalnego olejku arganowego, a także olej ze słodkich migdałów oraz olej jojoba. Naturalne olejki do masażu nie tylko działają relaksująco ale również odżywiają, zmiękczają i nawilżają skórę.

  • Zestawy

    W zestawie taniej!!!

  • Higiena, pielęgnacja

    Masło shea – cudowny dar natury, który od niedawna możemy wykorzystywać we własnych domach. Olej ten pochodzi z nasion drzewa Masłosz Parka, które w Afryce czczone jest od tysięcy lat. Nic dziwnego, obdarowuje nas substancją, która sprawia, że nasze ciała stają się zdrowe i piękne. Masło shea jest popularnym dodatkiem do różnego typu kosmetyków: do balsamów, kremów, pomadek, płynów do kąpieli, szamponów czy masek. Olej arganowy ma tę niezwykłą właściwość, że nie uczula, może więc być swobodnie stosowany przez kobiety w ciąży, przez osoby starsze czy przez alergików. Posiada on witaminę E i A, dzięki czemu sprawia, że nasza skóra zachowuje młodość i elastyczność. Szybko regeneruje wszelkiego typu podrażnienia, rany, przesuszenia, zarówno na skórze, jak i na włosach. Nakładanie masła shea na włosy pozwoli im odzyskać lekkość i blask, regenerując je po zniszczeniach przez wysoką temperaturę. Masło shea można wykorzystywać na różne sposoby, na przykład jako balsam do ust czy krem pod oczy. Jeśli cenisz sobie naturę i nie lubisz przeciążać swojej skóry chemicznymi kremami, sięgnij po kosmetyki naturalne. Oprócz masła shea masz do wyboru wiele olejków, naturalnych, ręcznie wyrabianych mydeł czy kremów, które bazują na składnikach pochodzących z natury. Twoja skóra z pewnością będzie Ci wdzięczna, a Ty będziesz mogła poczuć odrobinę luksusu i przyjemności. Masło shea nie bez powodu traktowane jest jako kosmetyczny cud, pozwala ono odzyskać naszemu ciało blask i zdrowy wygląd. Odżywiona skóra zawsze prezentuje się dobrze, jest gładka i elastyczna. Jeśli chcesz cieszyć się wspaniałym dotykiem, znajdź kilka minut na pielęgnację masłem shea, a poczujesz różnicę.

  • Olejki do brody

    Pięknie pachnący kosmetyk wytworzony z  olejków  specjalnie  do pielęgnacji  brody i skóry twarzy. Powstał z najlepszych 100 % naturalnych olejków tj. olej ze słodkich migdałów, olej z pestek moreli, olej rycynowy, olej arganowy. Skoncentrowane składniki zawierające bogactwo witamin, protein  o silnie regenerującym działaniu gwarantują nawilżenie, miękkość , połysk , zdrowy wygląd skóry twarzy i zarostu.
    Olejek sprawia, że zarost jest odżywiony, jedwabiście miękki, a skóra twarzy nawilżona i uwodzicielsko pachnąca. Preparat skutecznie  niweluje suchość skóry, podrażnienia i zaczerwienienia.
    Olejek nie pozostawia efektu natłuszczenia pozostawiając uczucie komfortu.

  • Kosmetyki do...
na stronę
Pokazuje 25 - 26 z 26 elementów
Pokazuje 25 - 26 z 26 elementów