Masło Shea - 125 gram Zobacz większe

Masło Shea - 125 gram

Nowy produkt

Jest naturalnym źródłem antyutleniaczy, filtrów przeciwsłonecznych, witamin A,E, F opóźniających proces starzenia...

Więcej szczegółów

71 Przedmioty

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


28,00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Masło Shea „Wschodnie” zwane masłem ugandyjskim jest bardziej miękkie ma większą szybkość wchłaniania o działaniu mocno nawilżającym. Jest naturalnym źródłem antyutleniaczy, filtrów przeciwsłonecznych, witamin  A,E,F  opóźniających proces starzenia. Właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, wygładzające i regenerujące skórę sprawiają, że masło Shea jest wszechstronnym naturalnym preparatem do pielęgnacji skóry. Polecane w chorobach skóry tj.  łuszczycy, trądziku, podrażnieniach skóry. Regularne stosowanie masła Shea chroni skórę i odżywia zapobiegając jej wysuszeniu, wspomaga produkcje kolagenu, czyniąc skórę jedwabiście miekką.

 

Produkt tłoczony na zimno, nierafinowany, 100 % naturalny,

certifikowany: ECOCERT SA UG. BIO 154, NOP USDA ORGANIC

SKŁAD: Butyrospermum  Parkii (Shea Butter)

ZASTOSOWANIE: pielęgnacja skóry i włosów

PRODUCENT: Manufactures of Pure Natural Shea Butter – Uganda

Najlepiej zużyć przed 02/2020

Przechowywanie: miejsce chłodne i ciemne

waga: 125 gram

Historia Masła Shea (Karite)

Masło Shea „Wschodnie” (zwane masłem ugandyjskim lub karite), pozyskiwane z owoców masłosza Parka w postaci nieprzetworzonej ma konsystencję pasty, białą barwę, jest praktycznie bezwonne i ma bardzo słabo wyczuwalny smak.
Masło uprawiane jest w Afryce i uważane jest tam za święte, ponieważ służy rytualnym namaszczeniom.

Zastosowanie: w kuchni

Masło stosowane jest w kuchni do smażenia oraz do przyrządzania najróżniejszych potraw (jako dodatek do nich) - wzbogaca smak, wpływa na konsystencję potraw, przyswajalność składników oraz aromat.

Zastosowanie: jako kosmetyk - druga młodość

Jednak najczęściej używane jest, jako kosmetyk. Jest bardziej miękkie, ma większą szybkość wchłaniania o działaniu mocno nawilżającym. Zawarte w nim kwasy tłuszczowe (oleinowy, stearynowy, palmitynowy i linolenowy) są praktycznie takie same, jak kwasy tłuszczowe znajdujące się w warstwie rogowej naskórka, dlatego też karite jest doskonale tolerowane i wchłaniane przez skórę. Jest naturalnym źródłem antyutleniaczy, filtrów przeciwsłonecznych, witamin A, E, F opóźniających proces starzenia. Właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, wygładzające i regenerujące skórę sprawiają, że masło Shea jest wszechstronnym naturalnym preparatem do pielęgnacji skóry.
Masło shea polecane jest w szczególności w przypadku chorór skórnych takich, jak np. łuszczyca, trądzik czy podrażnienia.
Regularne stosowanie masła Shea chroni skórę i odżywia ją zapobiegając wysuszeniu, a także wspomaga produkcję kolagenu, czyniąc skórę jedwabiście miękką. Doskonale sprawdza się przeciw rozstępom (polecane jest dla kobiet w ciąży i przy kuracjach odchudzających), a także w walce z cellulitem.
Masło karite stosowane na włosy idealnie je nawilża i sprawia, że stają się sypkie i lśniące.
W zimie tworzy na skórze idalny film, który chroni ją przed wysuszeniem i odmrożeniem.

Masło shea ma mnóstwo zalet i wpływa korzystnie zarówno na układ trawienny, jak i nasze ciało. Jest lekiem na wiele problemów skórnych, a także kosmetykiem idealnym dla każdej kobiety - odmładza, regeneruje, nawilża - COFA MIJAJĄCY CZAS!

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię