c Masło shea - kosmetyki naturalne | Atalla

Kategorie

Firma Godna Zaufania

Darmowa Wysyłka

Kody rabatowe

Certyfikaty

Certyfikaty

Certyfikaty

Certyfikaty

Certyfikaty

W dniu 10.01.2017 nastąpiła aktualizacja regulaminu sklepu internetowego Atalla.pl.
Aktualny regulamin dostępny jest na stronie: www.atalla.pl/content/3-regulamin

Kosmetyki naturalne

Masło shea stało się w Europie bardzo popularne, a to za sprawą jego niemalże cudownych właściwości. Cudownych, ponieważ olej ten pochodzi z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka, które uznawane jest za magiczne. Drzewo to, czczone od tysięcy lat, obdarowuje nas dzisiaj swoimi owocami, które możemy wykorzystać w domowym zaciszu.

Masło shea ma ogrom właściwości, a co za tym idzie – zastosowań. Przede wszystkim jest ono całkowicie bezpieczne, zarówno dla kobiet w ciąży, dla dzieci czy osób starszych. Nigdy nie uczula, może być stosowane nawet przez najbardziej wrażliwe osoby. Dzięki temu każdy może korzystać z dobrodziejstw masła shea, a ich lista jest długo. Regeneruja i odżywia skórę, i to nie zwyczajnie, ponieważ powoduje błyskawiczne znikanie wszelkich ran, uszkodzeń czy podrażnień. Duża zawartość witaminy A i E sprawia, że nasza skóra może być młoda i elastyczna na dłużej. Masło shea stosowane regularnie pozwala znacznie zahamować procesy starzenia skóry.

Olej ten wygładza także włosy, które mogą być przesuszone lub zniszczone zabiegami z wykorzystaniem gorących urządzeń. Nakładanie masła shea na włosy pozwoli uczynić je bardziej lśniącymi i elastycznymi. Warto wykorzystać je także zimą, ponieważ może skutecznie uchronić włosy i skórę przed wiatrem i mrozem, dzięki czemu możemy łatwo uniknąć typowych dla chłodnych miesięcy podrażnień.

Masło shea jest popularnym dodatkiem do kremów, masek, balsamów, mydeł, płynów i wszelkiego rodzaju kosmetyków – i bardzo dobrze, należy bez zahamowań korzystać z darów natury. Można je wykorzystywać jako balsam do ust czy krem pod oczy – zastosowania masła shea ograniczone są jedynie naszą wyobraźnią.

Jednak nie tylko w kosmetyce stosuje się tę substancję, jest ona chętnie wykorzystywana także w kuchni. Głównie używany w Afryce, olej z nasion Masłosz Parka świetnie sprawdza się przy smażeniu potraw, wzmacniając ich walory smakowe i zdrowotne, jest świetnym dodatkiem do mięs czy jako sos do warzyw. Jeśli myślisz, że Twoja sałatka jest bombą zdrowotną, dodatek oleju shea sprawi, że Twój lunch stanie się wręcz nieprzyzwoicie wartościowy.