c Olej z czarnuszki | Atalla

Kategorie

Firma Godna Zaufania

Darmowa Wysyłka

Kody rabatowe

Certyfikaty

Certyfikaty

Certyfikaty

Certyfikaty

Certyfikaty

W dniu 10.01.2017 nastąpiła aktualizacja regulaminu sklepu internetowego Atalla.pl.
Aktualny regulamin dostępny jest na stronie: www.atalla.pl/content/3-regulamin

Olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki powstaje z tłoczenia nasion czarnuszki siewnej, nazywany jest "Złotem Faraonów". Sklep Atalla.pl oferuje olej z czarnuszki, pochodzący z Egiptu oraz Maroka, spełniający normy ekologiczne i posiadający odpowiednie certyfikaty.

Olej z czarnuszki w Polsce jest jeszcze mało popularny, co na szczęście ulega zmianie. Nadzwyczajne właściwości sprawiają, że znajduje on zastosowanie nie tylko w kosmetyce, lecz także leczy różnego rodzaju dolegliwości. Czarnuszka w znaczący sposób wzmacnia układ immunologiczny, ma silne działanie antyoksydacyjne i pobudza wzrost limfocytów. Czarnuszka chroni także przed skutkami promieniowania, znajduje więc zastosowanie przy radioterapii w przypadku nowotworów. Skutecznie zwalcza pasożyty, działa silniej niż olej czosnkowy, pozwala im także zapobiegać, wspiera układ krążenia, dobrze działa na nerki i jest skutecznym remedium w walce z problemami skórnymi.

Jedną z najbardziej spektakularnych właściwości czarnuszki jest jej działanie przeciwnowotworowe. Pozwala ona skutecznie eliminować antygeny rakowe, ma także zdolność wywoływania apoptozy komórek rakowych. Działa ona w przypadku każdego typu nowotworu. Jest to nadzwyczajna moc, która jest nieustannie badana i bardzo silnie przemawia zarówno za spożywaniem, jak i leczniczym wykorzystaniem czarnuszki i oleju z niej.

W kosmetyce olej z czarnuszki pozwala znacznie poprawić wygląd włosów, skóry i paznokci. Jest to naturalna metoda, którą warto wykorzystać zamiast stosowania zawierających duże ilości substancji chemicznych kremów czy masek. Nakładanie oleju z czarnuszki pozwala szybko poprawić kondycję włosów i skóry, nawilżyć je, zlikwidować przesuszenia i podrażnienia. Ciekawostką może być fakt, że czarnuszka wykorzystywana jest także przy produkcji perfum.

Olej z czarnuszki lub sama czarnuszkę warto mieć w swojej kuchni – doskonale zastępuje ona pieprz, który może podrażniać układ pokarmowy, a często nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Ziarna czarnuszki lub zmielona przyprawę można stosować do przyprawiania sera, pieczywa, kieszonek oraz wina. Będzie to także doskonały peeling.